In deze vreemde tijd van social distancing rijst bij huisdiereneigenaren veel de vraag:

Moet en kan mijn dier nu wel gevaccineerd worden? Wat als we straks toch nog op vakantie kunnen naar het buitenland?

De (jaarlijkse) gezondheidscontrole met de bijbehorende vaccinatie op maat, is en blijft ontzettend belangrijk. Het is hèt moment waarbij uw dier grondig wordt nagekeken en eventuele gezondheidsproblemen tijdig kunnen worden ontdekt. Daarnaast moet uw huisdier beschermd blijven tegen besmettelijke ziekten en zoönosen. Dit is ook voor uw gezondheid van belang!

Wij zien uw huisdier graag op afspraak, ook vóór 1 juni, als een van de onderstaande punten van toepassing is:

  • Pups en kittens moeten volgens schema worden gevaccineerd om een goede bescherming op te bouwen. Groeien doen ze maar 1 keer en zeker hier hoort een goede begeleiding bij.
  • Jonge dieren van 1 jaar moeten worden gevaccineerd om hun volledige bescherming te behouden.
  • De hondsdolheid vaccinatie voor het buitenland moet voor de meeste Europese landen minimaal 21 dagen van tevoren worden gegeven. We willen voorkomen dat uw huisdier niet beschermd is wanneer de regels versoepelen.
  • Het konijn is heel goed in het verbergen van klachten en is vatbaar voor meerdere besmettelijke ziekten. Ook kan het Myiasis (maden ziekte) krijgen. Een tijdige controle met adviezen kan dit voorkomen. Goed nieuws! Er is inmiddels een vaccin beschikbaar voor de 3 besmettelijke ziekten in slechts 1 enkele injectie.

De jaarlijkse vaccinatie of de titerbepaling van een volwassen dier dat al volgens schema is gevaccineerd, mag worden uitgesteld tot juni. Dit vinden wij voor deze periode verantwoord. We adviseren wel de vaccinatie tegen de ziekte van Weil binnen 15 maanden te herhalen.

Er mag 1 begeleider zonder Corona gerelateerde klachten met het huisdier naar onze praktijk komen. Helpt u ons door afstand te houden?

Is de bescherming van uw dier binnenkort verlopen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Meer informatie over onze Corona-maatregelen vindt u hier dokter Paul met pup