Vele jaren geleden hanteerden de dierenartsen in Nederland tarieven zoals die werden voorgeschreven door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. (KNMvD). De Nederlandse Mededinging Autoriteit (NMA) vond dit uit oogpunt van concurrentie ongewenst en heeft deze standaardtarieven verboden. Sindsdien stelt iedere Nederlandse dierenarts zijn eigen tarieven vast.

Waarom verschillen tarieven tussen dierenartsen?

Zoals in ieder bedrijf moeten ook in een dierenkliniek de kosten opgebracht worden door de opbrengsten. Doordat er verschillen bestaan tussen de verschillende dierenklinieken ontstaan er ook verschillende kosten. Hierbij valt te denken aan: nascholingsniveau personeel, opleidingsniveau personeel, ervaring personeel, aanwezigheid 24-uurs opname met toezicht, chirurgische faciliteiten, diagnostische faciliteiten, kwaliteitsniveau dienstverlening, aanwezigheid spoeddiensten, kwaliteit gebruikte producten, inkoopmogelijkheden, etcetera, etcetera. Uiteindelijk zal de cliënt de geleverde kwaliteit moeten afzetten tegen de berekende prijs.

Behandelingskosten

De kosten van de behandeling van een huisdier kunnen enorm oplopen. Behandeling van hartproblemen, een gecompliceerde pootbreuk, suikerziekte, hersentumor, het kan allemaal maar de kosten kunnen oplopen. Het is daarom ook zeer raadzaam om een verzekering af te sluiten voor de kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte.

Onze tarieven*

Sterkliniek Dierenartsen Ermelo levert veterinaire diensten en producten. De prijzen van producten zijn gebaseerd op de inkoopprijzen verhoogd met een standaard marge per productgroep. Deze prijzen worden continu aangepast ten gevolge van verandering van inkoopprijzen. De prijzen van onze diensten worden jaarlijks vastgesteld. De actuele prijzen worden dan steekproefsgewijs herberekend en er wordt een indexering toegepast.
De tarieven van de dienstverlening zijn gebaseerd op tijd en verbruikte middelen. Hieronder treft u enkele standaardtarieven aan, overige behandelingen zijn vaak zeer variabel en daar worden u (schriftelijke) prijsopgaven voor verstrekt. Bij veel operaties werken wij met prijsopgaven met een maximale afwijking van 10% naar beneden of boven zodat u geen onaangename verrassing wacht als u uw huisdier komt ophalen. Onze prijzen zijn inclusief BTW, de term ‘All-in’ geeft aan dat de prijzen inclusief verdoving, pijnstilling en controle zijn. Tarieven kunnen afwijken als het door de dierenarts of paraveterinair is aangegeven. Ook in het geval van onverwachte complicaties kunnen de tarieven afwijken.

Tarieven  
Consult€ 39.12
Consult verwijspatiënt, Second opinion€ 49.82
Spoedconsult€ 78.48
Castratie Konijn(All-in)€ 92.19
Castratie Kat(All-in)€ 86.00
Chemische castratie hondvanaf€ 93.01
Castratie Hond (tot 17 kg)(All-in)€ 192.84
Castratie Hond (17 - 39 kg)(All-in)€ 213.71
Castratie hond (vanaf 39 kg)(All-in)€ 255.45
Sterilisatie Konijn (tot 4 kg)(All-in)€ 173.46
Sterilisatie Konijn (vanaf 4 kg)(All-in)€ 208.06
Sterilisatie Kat(All-in)€ 154.65
Sterilisatie Hond (tot 17 kg)(All-in)€ 337.44
Sterilisatie Hond ( 17 - 39 kg)(All-in)€ 383.74
Sterilisatie Hond (vanaf 39 kg)(All-in)€ 443.97
Laparoscopische Sterilisatie (tot 40 kg)(All-in)€ 541.79
Laparoscopische Sterilisatie (vanaf 40 kg)(All-in)€ 601.79

 Tarieven orthopedische chirurgie

(LPA, LPC, incongruentie, kruisband, meniscus, knieband, HD, luxatie, fracturen, etcetera)
Er zijn zeer veel technische mogelijkheden in de orthopedische chirurgie en dit is de reden voor variatie in de prijs. Vooraf krijgt u een duidelijke prijsopgave.

Lees hier meer over orthopedie en botchirurgie.

Tarieven Orthopedische Chirurgie 
Elleboogchirurgie Kleine Hondv.a. € 410.00
Elleboogchirurgie (middel) Grote Hondv.a. € 540.00
Kniechirurgie Kleine Hondv.a. € 450.00
Kniechirurgie (middel) Grote hondv.a. € 600.00
Heupchirurgie Kleine Hondv.a. € 450.00
Heupchirurgie Grote Hondv.a. € 600.00
Schouderchirurgiep.o.a.**
Botbreukenp.o.a.**
Overige orthopedische chirurgiep.o.a.**
* prijswijzigingen voorbehouden
** prijs op aanvraag

Uw huisdier verzekeren?

Voordat u een huisdierenverzekering afsluit is het raadzaam om eerst een vergelijking te maken van huisdierenverzekeringen op basis van de beste dekking, prijs en voorwaarden, gekoppeld aan uw huisdier. Onze partner Vergelijkdirect.com vergelijkt op een onafhankelijke en kwalitatieve manier huisdierenverzekeringen. Zij zijn in het bezit van een AFM-vergunning zodat zij volgens strikte richtlijnen verzekeringen mogen vergelijken. Vergelijkdirect.com vergelijkt meer dan 15 huisdierenverzekeringen op basis van leeftijd, geslacht, ras en postcode van uw huisdier. In de vergelijking kunt u vervolgens inhoudelijk vergelijken op basis van de dekkingen per verzekeraar. Op deze manier krijgt u de meest passende verzekering voor uw huisdier voor de laagst mogelijke premie.

Wilt u starten met het vergelijken van huisdierenverzekeringen op premie, dekking en voorwaarden voor uw hond of kat? Start met vergelijken!

Vergelijk hier de huisdierverzekeringen voor uw hond of kat

Loading poll...