Nader voorgesteld : Bob CarrièreFoto Bob Carrière

Al sinds de studie heeft deze dierenarts een sterke interesse voor de chirurgie. Hierbij gaat de interesse vooral uit naar de reconstructieve chirurgie, met andere woorden: beschadigde structuren met behulp van chirurgische methoden weer in hun anatomische vorm terugbrengen. Hierbij valt te denken aan beschadigde gebitselementen, plastische chirurgie van de huid maar vooral de traumapatiënten met botletsel hebben zijn speciale interesse.

 Sinds de oprichting, samen met zijn vrouw Martine Carrière-Bothof, van de kliniek in 1988 worden kris kras door Europa cursussen en lezingen gevolgd die iets met bovengenoemde onderwerpen te maken hebben.

Al gauw werd bekend dat de dierenartsen van Sterkliniek Dierenartsen Ermelo de (slede)hondensport een warm hart toedragen en zo ontstond een toevloed van honden met bewegingsproblemen. Hierdoor werd de ervaring snel uitgebreid en nu is het sinds enkele jaren zo ver dat vele collega-dierenartsen gebruik maken van de mogelijkheid om hun orthopedische patiënten door te sturen voor behandeling. Naast honden en katten ondergaan ook regelmatig konijnen, knaagdieren en vogels een botoperatie bij deze dierenarts.

Tegenwoordig bestaat circa 80% van het dagelijkse klinische werk van Bob Carrière uit de behandeling van orthopedische patiënten.

Indien u een vraag heeft over dit onderwerp kunt u deze per e-mail stellen, dierenarts Bob Carrière zal dan proberen zo spoedig mogelijk te reageren. Vermeldt alstublieft ook uw telefoonnummer.

Artrose

Behandeling botbreuk

Craniomandibulaire osteopathie (CMO)

Degeneratieve Myelopathie

Elleboogdysplasie (ED)

Enostosis

Hernia Nucleus Pulposis (HNP)

Heupdysplasie (HD)

Knieproblemen

Leucodystrofie (Kooikerverlamming)

Literatuurlijst

Los Processus Anconeus (LPA)

Los Processus Coronoïdeus (medialis) (LPC)

Osteochondritis dissecans (OCD)

Patellaluxatie

Spondylose

Voorste Kruisband

Wobbler Syndroom

Ziekte van Legg Calvé Perthes

Foto collage orthopedie