Voorkomen is beter dan genezen. Voorkomen begint met goede voorlichting. Daarom organiseren wij verschillende informatieavonden per jaar.

Wij vinden het erg belangrijk dat u als huisdiereigenaar over juiste informatie beschikt voor verantwoord huisdierbezit. Hier voelen wij ons als dierenartsenpraktijk mede verantwoordelijk voor.

Natuurlijk bieden wij via onze website zoveel mogelijk praktische en medische informatie aan. Toch zijn wij van mening dat een informatieve avond waarbij de deelnemers direct de gelegenheid hebben om vragen te stellen aan de dierenarts en paraveterinair een meer productievere manier is om huisdiereigenaren van informatie te voorzien.

Wij bieden gedurende het jaar zowel Puppy informatieavonden als een EHBO informatieavonden. Aan het eind van het kalenderjaar bieden wij ook informatieavonden aan over Vuurwerkangst bij honden, katten en konijnen.

Vuurwerkangst

Wekenlang wordt uw huisdier onverwachts geconfronteerd met geknal, lichtflitsen en vreemde geuren. Terechte redenen om bang te worden of in paniek te raken. Gelukkig kunt u als eigenaar wonderen verrichten om de angst van uw dier te verminderen of niet te laten ontstaan. Hieronder volgen tips die u en vooral uw huisdier kunnen helpen om vuurwerkangst te helpen voorkomen of om te helpen verminderen.

Allereerst is het belangrijk om bewust te worden van de stresssignalen die uw huisdier geeft. Herken ze op tijd zodat u tijdig kunt ingrijpen.

Heeft uw huisdier last van vuurwerkangst of wilt u proberen vuurwerkangst bij uw jonge dier proberen te voorkomen? Onze dierenarts Lenny helpt u er graag bij via een online informatieavond.

Enkele onderwerpen die besproken zullen worden zijn:

  • Het herkennen van stresssignalen bij uw huisdier
  • Wat voor een invloed uw eigen gedrag heeft
  • Ondersteuning, wat is er allemaal mogelijk
  • Tips & Tricks voor nieuwjaarsavond.

De Online Vuurwerkangst Informatie avond staat gepland op:

WOENSDAG 11 NOVEMBER OM 19.30.

Geïnteresseerd? Meld u dan nu aan via het aanmeldingsformulier onderaan de pagina, bel naar 0341-553325 of mail naar ermelo@sterkliniek.nl

Op het door u opgegeven emailadres ontvangt u een aantal dagen voor de avond een bevestiging met een uitleg hoe u deel kunt nemen via Microsoft Teams. 

 

 

puppyparty

 

Puppy informatieavond

Een aantal keer per jaar organiseren wij voor de (toekomstige) puppyeigenaren een informatieavond. Dierenarts Kristel de Munnik bespreekt onderwerpen waar veel puppyeigenaren vragen over hebben gedurende het eerste levensjaar van de hond. Dit zijn onderwerpen als: Vaccineren of titeren? Wel of niet Steriliseren of castreren? Wat is de juiste voeding? Wat is preventieve zorg?

Ook zal er een gedragstherapeute aanwezig zijn die de veelvoorkomende gedragsvragen zal bespreken zodat u uw pup nog beter zal leren kennen!

Daarnaast is het erg leuk om andere puppyeigenaren te ontmoeten en samen ervaringen uit te wisselen. En.. u gaat natuurlijk niet met lege handen naar huis!

Wij hebben ervoor gekozen om gedurende de puppyparty de pups thuis te laten. Dit omdat anders natuurlijk niemand zijn ogen kan afhouden van de pluizige hummeltjes. Het blijkt dat de informatie dan toch minder goed overkomt.

Dus denk u erover na om een pup in huis te nemen of kent u iemand die een pup heeft of graag wilt? Schrijf u dan kosteloos in voor één van de informatieavonden via www.sterkliniekermelo.nl.

 

De puppy Informatie avond staat gepland op:

MAANDAG 30 NOVEMBER OM 19.30.

Geïnteresseerd? Meld u dan nu aan via het aanmeldingsformulier onderaan de pagina, bel naar 0341-553325 of mail naar ermelo@sterkliniek.nl

Op het door u opgegeven emailadres ontvangt u een aantal dagen voor de avond een bevestiging met een uitleg hoe u deel kunt nemen via Microsoft Teams. 

EHBO avond

EHBO informatieavond

Een avond boordevol praktische informatie! De eerste helft van de avond is gevuld met theorie. Bijvoorbeeld hoe u spoedgevallen herkent en wat u gelijk kunt doen om uw dier te helpen. Denk bijvoorbeeld aan shock, een epileptiforme aanval, botbreuk, hartstilstand, wonden, een allergische reactie, vergiftiging en zo meer. Na de theorie gaat u zelf aan de slag. U leert en past toe hoe u een dier hartmassage moet geven, mond op neus beademing, verbanden aanleggen om maar een paar voorbeelden te noemen.

Een zeer interessante en erg leuke avond!

Om alle theorie en praktijkvaardigheden thuis nog eens door te nemen ontvangt u na afloop een goodiebag!

Deelname aan deze avond kost slechts €5,- per persoon. Ook als u (nog) geen cliënt bent kunt u zich aanmelden voor deze informatieavond.Foto Vrijwilligers EHBO

I.v.m. de aangescherpte regels voor samenkomsten is er nog geen datum voor de EBHO-avond bekend.

Toch interesse? Vul dan onderstaand aanmeldingsformulier in en wij nemen contact met u op zodra de nieuwe datum bekend is.

Locatie: Gelreweg 39, Harderwijk
Ontvangst 19:45 uur
Start: 20:00 uur
Afhankelijk van de interactie met de groep duurt de avond ongeveer 2 uur.

Geïnteresseerd? Meld u dan nu aan via het aanmeldingsformulier onderaan de pagina.
Dat kan door te bellen met onze kliniek op 0341-553325 of loop even binnen bij onze kliniek in Ermelo of Harderwijk. Uiteraard kunt u ons ook mailen: ermelo@sterkliniek.nl

Uw gegevens

Uw Naam (verplicht)

E-mail adres (verplicht):

Telefoonnummer (verplicht)

Adres (verplicht)

Postcode en woonplaats (verplicht)

U meldt zich aan voor: (verplicht)

Aantal personen (verplicht)

Vragen of opmerkingen?