Wij vragen regelmatig aan Co-assistentes van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en paraveterinairen stagiaires of zij na afloop van hun co-schappen of stageperiode hun ervaring bij onze kliniek op papier willen zetten. Zij delen dit gelukkig graag met u. Onderstaand volgen eerst de ervaringen van de co-assistenten daarna de ervaringen van de stagiaires.

Veel leesplezier en wellicht mogen wij u verwelkomen in ons leerbedrijf.

Studenten van Faculteit Diergeneeskunde Utrecht.

Lees hier meer over de kijk van Sterkliniek Dierenartsen op het begeleiden van studenten van de Faculteit Diergeneeskunde.

Najaar 2019
“Alle diergeneeskunde studenten moeten afsluitende co-schappen lopen bij een externe praktijk ergens in het land, het mooiste stukje van de studie! Deze studenten krijgen een lijst met klinieken die aan bepaalde eisen voldoen, waarna zij onderling moeten bepalen wie naar welke kliniek mag. Ik heb blijkbaar goed bediscussieerd, want ik mocht naar mijn eerste keuze: Sterkliniek Ermelo!

Na vele goede verhalen en een ontzettend fijn eerste kennismakingsgesprek waarbij ruim de tijd werd genomen, had ik ontzettend veel zin om aan deze stage te beginnen. Nadat ik in de eerste week nog vooral veel meekeek met het reilen en zeilen van deze praktijk: “Wat voor producten hebben zij allemaal op de plank staan? Wat voor mogelijkheden zijn er in deze praktijk? (veel!) Hoe werkt Viva? En stom, maar ook niet onbelangrijk; Hoe werkt iedereen en waar ligt alles?” Begonnen al gauw de eigen eerste consulten; wat een heerlijk fijn gevoel dat alle puzzelstukjes van diergeneeskunde nu allemaal samen komen!

Er wordt ontzettend veel de ruimte gegeven en vertrouwen gegeven, je kan heel laagdrempelig aangeven wat precies je doelen zijn waarna ruimte wordt gemaakt om dit ook echt te oefenen. Dit maakt dat je je stage echt aan jouw doelen kan aanpassen. Hiernaast is er ook een hele fijne begeleiding waarbij iedere week gewoon een halfuur vrij wordt gepland voor een evaluatie, waarbij uiteraard ook nieuwe doelen kunnen worden besproken. Oh en niet onbelangrijk, een heel fijn open team, waarbij lachbuien her en der ook geen onbekende zijn!

Ik vind het niet altijd even fijn om hoge verwachtingen te hebben, maar gelukkig waren deze verwachtingen compleet terecht! Een kliniek met zeer deskundige artsen, kwalitatief goede diergeneeskunde en een warm bad om in terecht te komen, wat wil je nog meer?”

– Bonnie van Rooijen, Oktober 2019

Bonnie van Rooijen

Zomer 2016

Yara Roelen dierenarts“Waar mijn collega coassistenten deze zomer genoten van terrasjes en stedentripjes liep ik de zomermaanden van 2016 bij Sterkliniek Ermelo. Deze stage was in het kader van ‘extern onderwijs’ het laatste onderdeel van mijn studie Diergeneeskunde. Ondanks mijn liefde voor de zomer vond ik het zeker niet erg om in deze maanden bij deze dierenkliniek stage te lopen!

De acht weken die ik heb gelopen waren ontzettend leerzaam en vlogen voorbij. Knie en elleboog operaties, keizersnedes en bijttrauma operaties zijn enkele operaties die ik heb mogen bijwonen en assisteren. Tijdens de consulten stond ik vaak samen met één van de dierenartsen waarbij we er samen achter probeerde te komen wat de patiënt mankeerde. Na het consult was er altijd tijd om de patiënt te evalueren waarbij domme vragen niet bestonden.

Ik vond het erg leuk om te zien hoe hier de ingewikkelde internistische patiënt werd opgewerkt. Omdat dierenkliniek Ermelo veel faciliteiten én getalenteerde dierenartsen heeft werken kan er veel onderzoek gedaan worden. Als daar resultaten uitkomen die niet vaak voorkomen wordt er gewoon een boek erbij gepakt of wordt er overlegd met collega’s van binnen en buiten de praktijk. Dit liet mij zien dat met de juiste middelen en mensen er veel bereikt kan worden en dit vond ik inspirerend.


Naast de diergeneeskundige kennis die ik heb opgedaan afgelopen weken was ik ook erg onder de indruk op hoe goed dit team op elkaar is ingespeeld. Een helpende hand zonder erom te vragen, een grapje maar ook een serieus gesprek tussendoor, heb ik enorm gewaardeerd. Daarom wil ik zowel de paraveterinairen als dierenartsen bedanken voor alle hulp en gezelligheid de afgelopen periode!


Ik voelde ik me vereerd toen er aan mij werd gevraagd of ik Kristel wilde vervangen tijdens haar zwangerschap. Natuurlijk wilde ik dat! Het was super om onderdeel te zijn van zo’n hecht team en ik kijk er naar uit om dit de komende maanden weer te zijn!”

-Yara Roelen

 

Voorjaar 2016

Bianca Kusters“Voor mijn afsluitende externe stage van 8 weken had ik Sterkliniek Ermelo uitgekozen, omdat alle verschillende gebieden van de diergeneeskunde in deze praktijk voorkomen. Of het nu gaat om orthopedische chirurgie, weke delen chirurgie of interne patiënten, hier kom je ze allemaal tegen en voor iedere patiënt wordt een passende oplossing gevonden.

De afgelopen 8 weken heb ik op de verschillende gebieden van alle dierenartsen ontzettend veel geleerd. In het begin van de stage is het vooral meekijken en aanzien wat je zelf als co-assistent al wel en niet kan en waarbij nog meer begeleiding nodig is. In de loop van de stage krijg je zelf al meer vrijheid om consulten zelfstandig te doen en sommige eerstelijns chirurgische handelingen zelf uit te mogen voeren. Er komen vaak gebitjes langs, waarbij aan het einde van de stage zelfstandig tanden getrokken mogen worden. Erg leuk!

Natuurlijk gebeurt alles wel onder supervisie van een dierenarts. Iedere dag wordt aan het eind besproken wat er die dag goed ging en waar wellicht nog meer aandacht aan besteed moet worden. Door deze manier van werken, weet je zelf goed waar je aandachtspunten nog liggen. Ook wordt er gevraagd naar jouw beleving van de dag en wat je zelf nog lastig vindt, waardoor daar ook door de begeleiders extra aandacht aan besteed kan worden. Vragen mogen altijd gesteld worden en ik heb vaak leuke en leerzame discussies met de dierenartsen gehad!

Katheters plaatsen, bloedprikken, braunules plaatsen en zelfs echo’s maken: ik heb het allemaal gedaan. Ik kan na deze stage zeggen dat mijn zelfvertrouwen enorm gestegen is en dat ik er klaar voor ben om te beginnen in de praktijk!

Bij deze wil ik alle dierenartsen en paraveterinairen bedanken voor de fantastische begeleiding en alle leerzame momenten! Maar ook de gezellige pauzes in de kantine en de grapjes die op de werkvloer gemaakt worden zal ik niet gauw vergeten. Bedankt voor deze onvergetelijke stage!”

-Bianca Kusters

 

Najaar 2015

Femke Co schappen 2015“Spannend! De eerste dag van mijn Extern Onderwijs bij Sterkliniek Dierenartsen Ermelo is aangebroken en vol verwachting stap ik de kliniek aan de Horsterweg binnen. Al vrij snel merk ik dat de spanning niet nodig is: ik heb het juiste stage adres uitgekozen!

In de afgelopen 8 weken heb ik meegekeken, meegeholpen en heel veel geleerd van de dierenartsen en paraveterinairen in deze kliniek. In deze allerlaatste fase van mijn studie is het van belang om al de kennis die ik heb opgedaan op de universiteit en in de universiteitskliniek, toe te passen in het vak van eerstelijns dierenarts. Door onder begeleiding van de verschillende dierenartsen aan het werk te gaan en mee te lopen, heb ik veel nieuwe vaardigheden en (praktische) kennis opgedaan.

Er heerst een hele open sfeer op de kliniek, feedback geven en ontvangen is een belangrijke manier om je te ontwikkelen als dierenarts en dit wordt hier op een respectvolle manier uitgevoerd. Daarnaast heb ik gedurende mijn gehele stage gemerkt dat iedereen veel moeite en tijd steekt in het opleiden van mij, als co-assistent. Zowel de verschillende dierenartsen met elk hun eigen specialisatie, als de verschillende paraveterinairen, hebben mij meegenomen in hun eigen expertise. Zo heb ik menig echo gezien (en zelf mogen uitvoeren onder begeleiding!), meegekeken met orthopedische operaties, gebitsbehandeling van konijnen tot Rottweilers meegemaakt en nog vele andere interessante casussen langs zien komen.

Ik mocht even deel uit maken van dit hele gezellige en professionele team en ik wil jullie allemaal nogmaals heel erg bedanken voor de afgelopen 8 weken! Mede dankzij de periode onder jullie begeleiding ga ik nu vol zelfvertrouwen aan de slag als dierenarts.”
-Femke Bosma

 

Externe Stage (voorjaar 2015)

Foto Co Bregje Leenders“Na positieve verhalen van andere coassistenten was Sterkliniek Ermelo mijn eerste keuze voor de externe stage.

Na de eerste kennismaking had ik al meteen het idee dat het wel goed zou komen en dat ik hier veel zou gaan leren.

De externe stage is de periode dat je al de praktische handelingen onder de knie wilt krijgen en dat is zeker gelukt. In de eerste week heb ik vooral meegekeken met de verschillende dierenartsen en heb ik iedereen leren kennen. Onder begeleiding van de dierenartsen mocht ik steeds meer zelf gaan doen. Door de goede feedback en de veilige leeromgeving voelde ik me al snel op mijn gemak. Dit heeft er voor gezorgd dat ik aan het einde van de stage wel durf te zeggen dat ik het vertrouwen heb gekregen dat ik nu zelfstandig een waarneming kan doen.

De praktijk is druk bezocht en er is dus genoeg te zien en te doen. Aan het begin van de stage is er ruimte om aan te geven wat je allemaal wil doen en gedurende de stage krijg je genoeg kansen om dit allemaal waar te maken.

Er hangt een goede werksfeer en het team is erg gezellig. Ze staan open voor nieuwe ideeën en staan altijd klaar om je te helpen. Kortom een toppraktijk.

Bedankt voor de leuke en leerzame tijd!
Groetjes Bregje Leenders”

 

De beste begeleiding voor de sprong in het diepe! (voorjaar 2015)

Foto Linda en kat Tommy“De afgelopen maanden heb ik met erg veel plezier mijn externe stage gelopen bij de sterkliniek in Ermelo.

Door verhalen van anderen had ik hoge verwachtingen die zijn helemaal waargemaakt.

Zo heb ik heel veel zelf mogen doen onder toeziend oog van de dierenartsen. Een groot deel van het vak als dierenarts bestaat immers uit het hebben van handigheid met zowel bepaalde denkpatronen als handelingen. De goede begeleiding die ik hierbij kreeg, zorgde ervoor dat er een veilige leeromgeving was. Ik werd geprikkeld om dingen uit te zoeken en aangemoedigd om de laatste inzichten vanuit de faculteit in te brengen. Dit heeft mijn kennis aanzienlijk doen groeien.

Het was erg interessant om in discussie te gaan over wat er op praktijkmanagementvlak gebeurt en om te horen wat er nog meer mogelijk is als dierenarts buiten de praktijk. Ook na de studie diergeneeskunde gaan de verenigingen en commissies gewoon door! Het blijkt wel dat er veel meer is dan alleen het dagelijkse dieren beter maken en dat het goed is om een open blik te houden.

Naast het inhoudelijke deel heb ik ook genoten van de gemoedelijke sfeer die er in de praktijk is. Er is plek voor grapjes, maar ook met kritiek kan iedereen goed omgaan.

Kortom, een leuke en leerzame springplank voor mijn toekomst als dierenarts!”

-Linda Dorrestein

 

Najaar 2013

Foto Wouter met 2 pups“Mijn naam is Wouter Molenbroek, en ik ben inmiddels afgestudeerd dierenarts. Om het laatste gedeelte van de studie diergeneeskunde af te ronden moet een stage van 8 weken gelopen worden in een dierenkliniek (Extern Onderwijs). Sterkliniek Ermelo sprak mij erg aan, vanwege het feit dat het een Sterkliniek is, er veel ervaring met orthopedie is en omdat er duidelijk veel over management te leren was.

De doelstelling van Sterkliniek Ermelo is om een student tot een dusdanig niveau op te leiden dat de student na afloop zelfstandig een waarneming kan doen.

Ik ben hier direct met open armen en fijne werksfeer ontvangen. Het werkniveau werd opgebouwd, wat neer kwam op de eerste week voornamelijk meekijken en aftasten wat de student al kan en durft. Dit wordt in de 8 weken opgebouwd naar een zelfstandig werkniveau voor zowel afspraken als chirurgie. Omdat er wel altijd een dierenarts in de buurt is kun je direct feedback op je handelen ontvangen. Als je aangeeft dat je hier meer wilt leren over bijvoorbeeld management of orthopedie zal hier ook voldoende tijd voor vrijgemaakt worden.

Al met al hier in 8 weken erg veel kunnen leren met fijne collega’s en interessante casussen.”[hr]

Mijn Extern Coschap bij Sterkliniek Dierenartsen Ermelo (aug. 2012)

Foto Mariska die een kat aan het steriliseren is“Elke diergeneeskunde student loopt in de laatste fase van zijn of haar studie een externe stage bij een dierenkliniek. Van tevoren krijg je een lijst met klinieken die beschikbaar zijn en daarvan maak je een eerste, tweede en derde keuze. Mijn eerste keuze was Sterkliniek Dierenartsen Ermelo, mijn andere opties weet ik eerlijk gezegd niet meer.

Sterklinieken staan kwalitatief hoog aangeschreven in diergeneeskundige zorg. Mijn eerste dag was ik dan ook enorm zenuwachtig. Ik wilde geen flater slaan door iets niet te weten of te kunnen. Gelukkig werd ik vriendelijk ontvangen door Bob Carrière, die mij eigenlijk direct al enigszins op mijn gemak stelde. Het was namelijk niet alleen voor mij een spannende stage, ook voor Sterkliniek Dierenartsen Ermelo was het spannend. Het was voor hen namelijk ook de eerste keer dat ze een externe stage vanuit de Faculteit Diergeneeskunde verzorgden.

De eerste week mocht ik voornamelijk iedereen en de praktijk leren kennen en vooral ook de manier van werken observeren. Wat ik direct erg leuk vond was dat iedereen open, vriendelijk en oprecht geïnteresseerd en gemotiveerd was om mij de nodige vaardigheden en kennis mee te geven. Dierenartsen die begaan zijn met eigenaren, de tijd nemen en alles op een zo goed mogelijke wijze willen afhandelen: het ideale voorbeeld voor een student Diergeneeskunde. Langzaamaan mocht ik steeds meer handelingen zelf uitvoeren, ik mocht assisteren bij verschillende operaties en met de goede zorgen van alle dierenartsen en paraveterinairen kroop ik steeds verder uit mijn schulp.

Het enthousiasme dat iedereen in zijn werk toonde maakte dat hetgeen waar ik ook enigszins tegenop had gekeken een geweldige ervaring en het mooiste deel van mijn studietijd werd. Voor ik het wist waren de 8 weken voorbij en moest ik alweer afscheid nemen van dit geweldige team. Wat mij betreft is Sterkliniek Dierenartsen Ermelo met vlag en wimpel geslaagd in het begeleiden van studenten Diergeneeskunde. Ik hoop dat volgende studenten net zoveel plezier en vertrouwen kunnen halen uit hun externe stage.

De manier van werken van de dierenartsen en paraveterinairen bij Sterkliniek Dierenartsen Ermelo is de manier waarop ik het liefst zou werken en wat ik op dit moment ook nog nastreef.

Bedankt voor de geweldige stage die ik bij jullie heb gehad en vooral ook voor het zelfvertrouwen dat jullie me hebben gegeven.

Groetjes,
Mariska”

Studenten van opleiding tot Paraveterinair

Voorjaar 2020

Michelle Vink stagiaire

“Mijn 2de stage liep ik bij Sterkliniek Dierenartsen Ermelo-Harderwijk. Dit was een ongelooflijk leuke stage waar ik veel heb geleerd. Er werken mensen die met hart en ziel zorg dragen voor de dieren en er is niets leukers om daarvan te leren. Hierdoor voelde ik me snel op mijn gemak.
De 8 weken die ik daar heb gelopen waren erg afwisselend. Ook heb ik mijn gebitsexamen hier afgerond, Hierbij bekijk je samen met de dierenarts het gebit en maak je het gebit schoon.
Naarmate mijn stage vorderde mocht ik steeds meer dingen zelf doen, het is fijn dat je het vertrouwen daarin krijgt!

Ik wil iedereen bedanken daar voor de ervaringen die ik heb opgedaan en voor alle gezelligheid!

Liefs, Michelle Vink”

 

Voorjaar 2019

Foto spoed oefening Bernadette“Mijn laatste stage begon ik in Harderwijk. Ik had er enorm veel zin in en ik was heel erg benieuwd hoe het zou zijn. Alles was boven mijn verwachtingen. Een geweldig team dat erg veel kennis heeft. In Harderwijk begon het rustig met een klein team. Ik heb in Harderwijk goed kunnen leren hoe ze te werk gaan en echt kennis kunnen maken met het werk als dierenartsassistente. Na 3 weken was het tijd om naar Ermelo te gaan. In Ermelo was het een stuk drukker dan in Harderwijk. Er loopt in Ermelo veel meer personeel en het is drukker met patiënten. De eerste paar dagen moest ik even wennen aan de drukte in Ermelo. Na een paar dagen voelde ik me ook in Ermelo helemaal op mijn plek. Ik heb er ontzettend veel geleerd van de verschillende dierenartsen en alle assistentes. Iedereen die is erg behulpzaam en wil je zo veel mogelijk leren. Ik kreeg steeds meer verantwoordelijkheden en mocht dus steeds meer zelf doen. Ik vind het erg fijn hoe alle mensen met mij zijn omgegaan en de vakkundigheid van al het personeel.

Ik moest ook een werkexamen ‘spoed’ uitvoeren. Hiervoor hebben ze een leuke casus bedacht en die is erg leuk uitgevoerd. Kristine en Marloes waren de klanten die dit heel erg leuk deden! En Yara en Marleen hebben de casus goed bedacht.

Bedankt voor de gezelligheid en alles wat jullie mij hebben geleerd.

Ik zal jullie missen!

Groetjes Bernadette”

 

Najaar 2017

Foto Lyanne laatste dag stage“Mijn allereerste stageperiode als paraveterinair is alweer voorbij! Ik begon mijn avontuur in de dependance te Harderwijk. Ik vond dit erg prettig zodat ik rustig kennis kon maken met van alles wat er binnen de praktijk gebeurd. Al snel voelde ik mij hier thuis en had ik het erg naar mijn zin! Hier zat ik dan ook voor het eerst achter de balie, en leerde ik van alles over het gebit van een hond/kat met behulp van Dr. Paul van Aalst. De eerste vier weken vlogen voorbij, het was tijd om naar de praktijk in Ermelo te gaan om hier mijn avontuur te vervolgen. Ik vond het geweldig om te zien hoe goed georganiseerd het is binnen beide praktijken. De gezondheid van de dieren staat voorop, en dat merk je. De zin “Met liefde gaan we met ze om, met kennis maken we ze beter” doet dan ook zeker zijn eer aan. Wat ik nou het leukst vond aan mijn stageperiode vind ik moeilijk om te kiezen. Er is zoveel! Het stellen van diagnoses en verzorgen van de opname dieren vond ik dan toch wel een van de leukste dingen. Binnen beide praktijken wordt je als stagiaire uitgedaagd om je grenzen te verleggen. Zo krijg je steeds meer verantwoordelijkheden en op deze manier blijf je groeien.
Ik heb binnen deze 8 weken ontzettend veel geleerd, en ben heel dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van zo’n hecht team.

Bedankt voor alles en ik zal jullie missen!

Liefs, Lyanne”

 

Zomer 2017

“Het avontuur zou beginnen in de dependance in Harderwijk. Toen ik op de eerste dag de introductiemap vol met protocollen doornam wist ik al dat dit wel goed zou komen. Ik had het gevoel binnen te komen in een bijzonder goed georganiseerd bedrijf met een duidelijke en overzichtelijke werkwijze. Daar houd ik wel van!

In Harderwijk maakte ik kennis met een aantal laboratoriumwerkzaamheden, met het verzorgen van opnamepatiënten, met een gedeelte van het OK programma en hier zat ik voor het eerst achter de balie. Halverwege mijn stage verhuisde ik naar de hoofdvestiging in Ermelo. De opnamecapaciteit is hier bijvoorbeeld een stuk hoger dan in Harderwijk en met een bijna dagelijks druk OK programma heb ik mij ook hier geen moment verveeld. 

Na een tijdje werden mijn dagelijkse bezigheden uitgebreid en kreeg ik meer verantwoordelijkheid. Er was veel ruimte om te kijken naar wat ik wilde leren en hier werd altijd rekening mee gehouden.  Al snel had ik door dat ik bijna niet weg te slaan was uit de operatiekamer. Zo vond ik het bijvoorbeeld prachtig om dokter Bob te assisteren tijdens een orthopedische ingreep.

Het team is op beide locaties bewonderenswaardig goed op elkaar ingespeeld. Soms lijkt een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. Een team waar ik me op mijn plek voel. Bedankt allemaal! Voor het geduld, de uitleg, de instructies, de complimenten, de feedback, het vertrouwen en voor de gezelligheid. Tot snel! 

Groetjes, Tessa”

 

Voorjaar 2016

Nanouk van den Belt“In Maart en April heb ik 7 weken stage gelopen bij Sterkliniek Dierenartsen Ermelo, dit was mijn laatste stage voor mijn afstuderen. In begin Juli hoop ik dan ook mijn diploma in ontvangst te mogen nemen.

Tijdens deze stage periode heb ik erg veel geleerd op deze praktijk, zo mocht ik al snel veel zelfstandigheid laten zien. Wat mij voornamelijk opviel was de professionele werkwijze, bijzondere werksfeer en samenwerking binnen het team. Iedereen was heel open en vriendelijk en haalde alles uit de kast om mij zoveel mogelijk ervaring op te laten doen.

Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad en erg veel geleerd de afgelopen periode zoals, laboratoriumwerkzaamheden, opnamen patiënten verzorgen, steriel staan in de o.k, röntgen en echografie.

Het was een enorm bijzondere stage op een ontzettend goed georganiseerd bedrijf. Ik waardeer het heel erg dat ik het vertrouwen heb gekregen om zelfstandig werkzaamheden uit te mogen voeren.”

-Nanouk van den Belt.

 

Voorjaar 2015

Stagiaire paraveterinair Groenhorst college Barneveld“Mijn naam is Yvette van Bergen en geheel onverwacht kwam ik stage lopen bij Sterkliniek Dierenartsen Ermelo, wel wist ik dat deze kliniek bekend stond als een uitstekende kliniek waarbij zorg voor dieren voorop staat.

Zelf studeer ik op het Groenhorst in Barneveld, opleiding paraveterinair.
Dit is mijn afstudeerstage, begin juli 2015 hoop ik mijn diploma in ontvangst te nemen.

Als stagiaire krijg je genoeg tijd en ruimte om aan te geven wat jij graag wil leren en hebben ze een grote dosis geduld voor stagiaires. Dit is erg fijn en zorgt er voor dat je jezelf durft te ontwikkelen.

In een korte periode van 6 weken heb ik bij Sterkliniek Dierenartsen Ermelo ontzettend veel gezien  en geleerd op verschillende vlakken: laboratorium, röntgen, O.K., opname en recovery. Eigenlijk werk je als stagiaire paraveterinair op alle vlakken mee, zo assisteer je waar nodig is en verzorg je de opgenomen patiënten.

Een leergierige en initiatief nemende student heeft hier een prachtplek voor stage!

Bedankt voor alles en wie weet tot ziens!

Groetjes,
Yvette van Bergen”

 

Najaar 2014

Rachel Stagiaire paravet“Mijn naam is Rachel Bruin. Ik volg de opleiding paraveterinair te Zwolle. Mijn eerste dierenkliniekstage heb ik gelopen bij Sterkliniek dierenartsen Ermelo. Bij het bezoeken van de website werd ik gelijk enthousiast, ‘hier zou ik wel heel graag mijn stage willen lopen’ dacht ik bij mezelf. Ik ben erg blij dat de kliniek mij deze kans heeft gegeven.

Ik kan mij de afgelopen 6 weken nog goed herinneren. De eerste dag mocht ik direct de operatiekamer in om verschillende operaties mee te kijken.  Natuurlijk was ik best zenuwachtig maar de zenuwen werden al snel minder door de prettige sfeer binnen het team. In het begin van de periode heb ik vooral geobserveerd wat er allemaal bij de taak van een paraveterinair komt kijken, in de hoop dat ik dit na enige tijd na kon doen. Dit is grotendeels gelukt. Je bent als het ware de rechterhand van de dierenarts en helpt waar nodig is.

Soms was ik best kritisch naar mezelf en was ik bang om fouten te maken, maar er werd me al snel verteld dat dit niet nodig was want ‘ik kwam daar immers om te leren’. Door het vertouwen van het team heb ik veel handelingen zelf kunnen verrichten zoals het voorbereiden van operaties, het verantwoordelijk zijn voor de opnamedieren en als hoogte punt het assisteren en steriel staan bij operaties.

Ik heb ontzettend veel kennis opgedaan van de dierenartsen en assistentes, maar waar ik ook achter ben gekomen is dat ik nog lang niet uitgeleerd ben.

Ik zou Sterkliniek dierenartsen Ermelo zeker aanraden als stageplek omdat je er super veel kunt leren, je goede begeleiding hebt en je mag werken met een geweldig team. Ik wil het team ontzettend bedanken voor de leerzame en gezellige periode!”