Al jaren zijn wij erkend leerbedrijf voor stagaires paraveterinair maar ook voor de toekomstige dierenartsen. Het is een mooi onderdeel van ons vak om onze kennis en kunde te kunnen doorgeven aan de volgende generatie dierenartsen. Het is nog mooier als ze na afloop hun ervaring even op papier zetten. Zo ook Bonnie:

“Alle diergeneeskunde studenten moeten afsluitende co-schappen lopen bij een externe praktijk ergens in het land, het mooiste stukje van de studie! Deze studenten krijgen een lijst met klinieken die aan bepaalde eisen voldoen, waarna zij onderling moeten bepalen wie naar welke kliniek mag. Ik heb blijkbaar goed bediscussieerd, want ik mocht naar mijn eerste keuze: Sterkliniek Ermelo!

Na vele goede verhalen en een ontzettend fijn eerste kennismakingsgesprek waarbij ruim de tijd werd genomen, had ik ontzettend veel zin om aan deze stage te beginnen. Nadat ik in de eerste week nog vooral veel meekeek met het reilen en zeilen van deze praktijk: “Wat voor producten hebben zij allemaal op de plank staan? Wat voor mogelijkheden zijn er in deze praktijk? (veel!) Hoe werkt Viva? En stom, maar ook niet onbelangrijk; Hoe werkt iedereen en waar ligt alles?” Begonnen al gauw de eigen eerste consulten; wat een heerlijk fijn gevoel dat alle puzzelstukjes van diergeneeskunde nu allemaal samen komen!

Er wordt ontzettend veel de ruimte gegeven en vertrouwen gegeven, je kan heel laagdrempelig aangeven wat precies je doelen zijn waarna ruimte wordt gemaakt om dit ook echt te oefenen. Dit maakt dat je je stage echt aan jouw doelen kan aanpassen. Hiernaast is er ook een hele fijne begeleiding waarbij iedere week gewoon een halfuur vrij wordt gepland voor een evaluatie, waarbij uiteraard ook nieuwe doelen kunnen worden besproken. Oh en niet onbelangrijk, een heel fijn open team, waarbij lachbuien her en der ook geen onbekende zijn!

Ik vind het niet altijd even fijn om hoge verwachtingen te hebben, maar gelukkig waren deze verwachtingen compleet terecht! Een kliniek met zeer deskundige artsen, kwalitatief goede diergeneeskunde en een warm bad om in terecht te komen, wat wil je nog meer?” – Bonnie, oktober 2019

Bonnie in actie

Lees hier meer verhalen van andere co-studenten en stagiaires.

Leave a Reply